Kvindelandsholdet fortsætter det gode arbejde fra 2014, og nu hvor forkval. til de Pan amerikanske mesterskaber nærmer sig, afholder kvindelandsholdet samling i Nuuk i dagene 5. – 8. februar 2015.

Det vil være første gang i mange år at kvindelandsholdet samles hvor der er fuldt deltagelse. Således deltager de bedste spillere fra Danmark samt de bedste spillere fra kysten. 

Med denne udtagelse ønsker trænerteamet at udsende et vigtigt signal til alle spillere at, træning og udtagelse hænger sammen. De udtagne spillere er udtaget med dialog fra klubtrænerne i Danmark, samt klubber i Grønland. De skærpede krav fra Elite Sport Greenland, som håndbold forbundet støtter viser, at det at være elite sportsmand i dag kræver synlige resultater og de krav bør opfyldes for at kalde sig landsholdspiller. 

Landsholdet arbejder på forskellige planer, hvor den korte plan er at kvalificere kvinderne til VM som foregår i Danmark december 2015. På langt sigt arbejder forbundet i samarbejde med trænerteamet, på forskellige tiltag hos børn og unge, som sikrer talent udviklingen her i Grønland kan fortsætte – således at vi fremover kan arbejde med kvinderne såvel som herrerne, mange år frem over på et højt niveau. Den nuværende trup er også med en meget lav gennemsnitsalder – så arbejdet og fundamentet kan bygges op.

 

Følgende spillere er udtaget til denne samling:

Navn: Nuværende klub:

1. Mia Egede Rasmussen Lyngby HK 

2. Kathrine Mikkelsen Silkeborg-Voel 

3. Hanna Millek Ringsted 

4. Karen M. Fleischer NÛK 

5. Panu P. Grønvold GSS 

6. Najaaja Anja Lyberth GSS 

7. Arnaq Jensen SAK 

8. Christina Lange NÛK 

9. Aviaaja Heilmann GSS 

10. Lykke Frank Hansen GSS 

11. Rina Møller Lorentzen Hadsten 

12. Anja Heilmann SAK 

13. Sofie Lyberth SAK 

14. Arnannguaq Steenholdt GSS 

15. Nivi Berthelsen GSS 

16. Andrea Andreassen GSS 

17. Maliina Chemnitz NÛK 

18. Laila Berthelsen Kâgssagssuk

Reserver:

1. Nivi Fly NÛK 

2. Pilunnguaq Jørgensen SAK 

3. Nivi Silassen SAK 

4. Navarana Davidsen Silkeborg – Voel

Der er afbud fra erfarne spillere som Linda Madsen fra SAK. Stor talententen Ivâna Meincke er desværre langtidsskadet pga. knæet samtidig med, at Stina Nielsen fra NÛK har stoppet karrieren pga. skader. 

Grønlands håndbold forbund vil gerne benytte lejligheden med, at takke Stina for hendes mange årige engagement i grønlandsk kvindehåndbold, hvor hun har været en markant profil for både K-1933 samt de seneste år for NÛK damer. 

Op til denne samling har landstræner Jakob Andreasen inviteret Lars Mars Johansen med til Grønland. Lars Mars Johansen er fysisk træner, og har stor erfaring som koordinator som fysisk træner for Bjerringbro Silkeborg samt Silkeborg – Voel KFUM ligahold hvor Jakob Andreasen til daglig er cheftræner.

Dette er en del af en strategi plan fra forbundet side, hvor fysisk træning skal fylde mere som en naturlig del af håndbold træningen. Her er Lars Mars Johansen udset til at have en rolle omkring denne strategi.

Denne samling bliver realiseret med støtte fra Elite Sport Greenland samtidig med at Nuna Fonden også har støttet projektet med fysisk træning.

Nyheder

Kom i kontakt med os

Grønlands Håndbold Forbund
Postboks 335
3900 Nuuk

kontor@ghf.gl

Tilmelding til nyhedsbrev:

Vores seneste Tweets